Wist u datů

  1. Kruiden zoals djahé (gemberwortel), laos (gemberachtige wortel) in schijven gesneden, sereh, daoen pandan, daoen salam, verse koenjit (geelwortel) en daoen djoeroek poeroet kunnen in de vriezer heel lang bewaard worden.
  2. Tempeh (de Japanse variant van tahu) en petehbonen (een bitter smakende boon) hebben een zuiverende werking op het spijsverteringsstelsel.  
  3. Sateh, hier bekend als een tamelijk gevuld stokje vlees, is in Indonesië eigenlijk een restproduct.  
  4. Overdadig gebruik van nootmuskaat kan een licht gevoel in het hoofd veroorzaken.
  5. Bij overdadig gebruik van kemirinoten is het mogelijk dat uw darmen reageren.
  6. Kroepoek en emping kunnen al een tijd van tevoren gebakken worden en indien in een luchtdichte trommel bewaard, blijven ze nog lang lekker knapperig.
  7. De Indonesische keuken heeft vooral onder invloed gestaan van de Chinese en Indiase keuken, maar later ook van de Portugese, Arabische en Nederlandse.
  8. Elk gerecht kent vele tientallen varianten naar gelang de herkomst (van welk eiland, welke streek en familie) van de kok.  
  9. Tahoe bevat veel plantaardige eiwitten en is daarom een goede vleesvervanger.
  10. Spaanse peper bevat veel vitamine C.