Mila Punya Dapur

KOKEN EN ETEN, HEEL BELANGRIJK IN MIJN CULTUUR
Voordat ik iets ga vertellen over mijn workshops Authentiek Indonesisch Koken, stel ik me graag even aan u voor.

Mijn naam is Mila Hatuluwaja en sinds ik getrouwd ben gebruik ik de achternaam Thijssen-Hatuluwaja. Het draait in mijn leven vaak om koken en eten, geen wonder eigenlijk met mijn Indonesische achtergrond. In mijn cultuur is koken en eten een onmisbaar element bij velerlei gebeurtenissen. Feesten en feestjes, gezellige bijeenkomsten van familie of vrienden, bruiloften, verjaardagen en zelfs rouwdagen, daar hoort eten gewoon bij.

MILA IN DE MEDIA
Al diverse malen heb ik in de krant gestaan met mijn kookkunsten. Bekijk de volgende artikelen voor meer informatie:
- Artikel 1
- Artikel 2
- Artikel "Kookworkshop"

MIJN MOEDER WAS EEN WARE KOOKKUNSTENARES
De eeuwenoude traditie van koken en eten is door mijn moeder op mij overgedragen. Als jong meisje keek ik altijd ademloos toe hoe kunstig zij de vele Indonesische gerechten klaarmaakte. De liefde en vanzelfsprekendheid waarmee zij kookte maakte diepe indruk op mij. De kookkunst van mijn moeder, haar pure ambachtelijkheid is voor mij tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie. En u begrijpt dat wij in onze familie altijd ongelooflijk gesmuld hebben van haar creaties...

KOKEN, OOK MIJN LUST EN MIJN LEVEN
Al ruim tien jaar gun ik geïnteresseerden een kijkje in de boeiende Indonesische keuken. Sinds enige tijd doe ik dat onder de Indonesische naam Mila Punya Dapur wat in het Nederlands betekent: Mila's Keuken. Mijn kennis van en enthousiasme voor de authentieke Indonesische keuken breng ik vanzelfsprekend graag over op de deelnemers aan mijn workshops.

IN EEN AVOND LEERT U DE FIJNE KNEEPJES VAN HET VAK
De workshops die ik geef, nemen een lange avond of middag in beslag. U krijgt dan een goed idee van de ingrediënten die onontbeerlijk zijn voor een goede Indonesische rijsttafel. Overigens koop ik die ingrediënten zelf in, daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Ik leer u hoe u ze moet bewerken en uiteindelijk wordt er gezamenlijk gekookt, gebakken en gebraden.

Daarnaast leert u hoe u een buffet opmaakt en hoe de tafel gedekt moet worden. Mijn workshops zijn kortgezegd een avondje of middagje kijken, koken en vooral proeven. En plezier maken natuurlijk. Na gedane arbeid heeft u alle tijd om van uw eigen creaties te genieten.

DE ORIGINELE RECEPTEN KRIJGT U MEE NAAR HUIS
Aan de ene kant is het tijdens zo'n workshop hard en serieus werken geblazen. Aan de andere kant speelt de informele sfeer en de gezelligheid een belangrijke rol. Aan het einde van de workshop weet u hoe u zelf een authentiek Indonesische rijsttafel moet maken, daar bent u immers voor gekomen.

Als geheugensteuntje krijgt u de originele recepten van alles wat u die avond bereid heeft mee naar huis. En mocht u thuis tijdens het koken eens vastlopen dan kunt u me altijd even bellen.